Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Vara SK A1

Följ

A1

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 Vara SK A 4 3 1 0 10
2 IFK Hjo 1 0 1 0 1
3 Edsvära/Norra Vånga FF 0 0 0 0 0
4 Vänersborgs IF 0 0 0 0 0
5 Kronängs IF 1 0 0 1 0
6 Vårgårda IK 1 0 0 1 0
7 Annelunds IF 1 0 0 1 0

Match

Vara SK A

7 - 2
Bendersvallen
11 mars 2023
00:00

Annelunds IF

Referat

7-2 mot Annelund i DM:s omgång 2.

Det blev storseger på lördagen i DM. Annelund besegrades med klara 7-2 och ger oss ett bra läge i gruppen inför avslutningen mot Kronäng nästa helg!
Vi spelade matchen på en helt otroligt bra iordninggjord Bendersvallen. Efter veckans snöfall och inte träning där på hela veckan så fanns det en viss oro för underlaget. Skulle man hinna få bort all snö? Planen var ju helt fantastiskt bra och vädret på förmiddagen i går hade vi ju enormt tur med, soligt och vindstilla (för en gångs skull på Blåsvallen). De som jobbat med planen under veckan hade verkligen gjort ett enormt jobb, syntes ju inte minst på de meterhöga snödrivorna som omringade planen. Det var ju rätt bra med snövallen för bollen försvann inte så långt när den gick till inkast, det gick att få igång spelet mycket snabbare :-).
Annelund stod för motståndet, ett lag som spelar i division 5, men har meriter från spel betydligt högre upp, även om det var ett tag sedan och också kända för en viss Holmén-släkt! Kristoffer på tränarbänken bland annat. Samuel Holmen spelade med Annelund några matcher förra året men var inte med mot oss igår. Vi pratade innan matchen om att inte titta på divisionstillhörighet, vi var nära att trilla ur förra året och därför var det viktigt att tänka till och genomföra matchen med ödmjukhet och tro på vårt spel.
Vi gjorde en laguttagning på fredagen men fick ändra i startelvan redan innan match. Sahlén vaknade med känning i ett knä, efter att ha översträckt sig lite på träningen. Det gjorde att Leo flyttades upp som anfallare, Oliver Stensson blev vänsterytter och Carl klev in på innermittfältet.
I tidigare matcher har vi startat lite knackigt och inför matchen gjorde vi en tydlig, konkret plan för tiden innan match. Vi ville få spelarna att fokusera på match och bli mer påkopplade. Det kändes som att det föll väl ut då vi startade matchen med stort tålamod. Annelund backade hem och lät oss spela runt och vårda bollen i vår speluppbyggnad. Redan efter några minuter lyckades vi efter ett mycket fint anfall göra 1-0 genom vår numera notoriske målskytt Philip J. Hans 6 mål på de senaste tre matcherna.
Efter målet spelade vi på och hade ett stort bollinnehav. Bollen gick mellan spelarna och när vi blev av med bollen tog vi tillbaka den direkt nästan. Vi tillät inte Annelund att ha bollen utan stressade dem till misstag. Ibland kanske vi spelar för mycket runt men då vi missade en del i förra matchen tryckte vi på att vara noggranna i passningsspelet och få till spelvändningarna för att hitta ytor att anfalla på. Under den här perioden kommer vi fram till några lägen, bland annat gör Leo mål men vinkas av för knapp offside, Leo är framme och hotar med ribbskott och något skott utanför. Vi kommer runt mycket på högerkanten där Oliver Strömfelt samarbetar bra med Jonte.
2-0 kommer till på ett slumpartat sätt då Leo slår in en frispark mot mål som målvakten inte får bort och bollen går i mål. Leo menar att han ska få målet, domaren tror jag har antecknat det som självmål faktiskt.
3-0 kommer sedan strax därpå. Tror det är Jonte som bryter högt upp och bollen sedan ut till Strömfelt som rundar sin back och spelar snett inåt bakåt till Philip J som sätter dit bollen, fint avslut, behärskat och lugnt, högt upp mot målvaktens ena kryss. Mål nr 7, grymt bra för en offensiv mittfältare.
I paus pratade vi om att fortsätta trycka på och spela vårt spel. Att inte luta oss tillbaka och vara nöjda. Det är ju lätt hänt när vi ägt stora delar av första 45.
Därför var det ju mycket bra att vi direkt i andra halvlek sätter tonen direkt och i högt tempo spelar vi loss Oliver Strömfelt på högersidan. Han rundar backen på utsidan och trycker till med högerfoten, hårt, distinkt nere i burgaveln. Ett bra sätt att öppna andra halvlek på. 4-0.
Lite typiskt att vi ger bollen till Annelund i vårt straffområde och så får de trycka in 4-1, kändes lite onödigt men misstag kan ske så det var bara att köra på. Kul att se hur vi bara trummar på och står upp i alla dueller, bollen ut till Strömfelt igen, han sticker inåt i banan, Leo smyger längs med backlinjen och Oliver petar en boll bakom. Leo blir fri och slår in 5-1. Ett fint samspel på små ytor.
6-1 kommer också på ett mycket fint anfall där vi får ut bollen på Tim Möller, som spelat vänsterytter! sedan minut 30. Tim är en klok spelare och klarar många positioner och extra kul då att han hittar rätt med att göra mål. Fint spel där han blir fri till vänster och går mot mål. En bredsida med lite knorr runt målvakten landar bollen i bortre hörnet, enkelt är alltid snyggt.
I slutet av matchen skapar vi jättmycket målchanser så jag räknar inte upp allt. Annelund får göra ytterligare ett mål innan vi stänger matchen på ett mycket fint sätt. Leo möter, Philip sticker i djupet, Alex L uppfattar situationen och sätter en hård passning efter marken från egen planhalva. Philip blir fri, rundar målisen och lägger in 7-2. Och ja, nu har han gjort 8 mål på tre matcher, makalöst facit. Ska tilläggas att han lägger ner ett lika hårt jobb med att löpa mot egna målet och försvara. Förstår ibland inte hur mycket han orka springa.
Idag gör vi en bra match där vi får till vårt spel i stora delar. Vi gör mycket mål vilket sätter press på övriga lag i gruppen för vidare avancemang. Det är bra fokus under matchen vilket märks i hur vi jobbar utan boll, hur vi samspelar och är ödmjuka för varandra. Oliver Strömfelt är i bra slag och gör mål och spelar fram till tre(tror jag). Kapten Alexander Larsson har hittat ett sätt att spela som är en fröjd att se, vinner i stort sett alla dueller och tappar i stort sett aldrig bollen. Viktigt att vi tar med oss det som vi gör bra i matchen, att fortsätta trumma på och jobba hårt på varje träning. Vi har varit klart starkare i slutet än lagen vi mött, vi skapar många chanser sista 20-30, så vi ska fortsätta jobba med tempo från början i matcherna.
Nu ser vi fram emot en ny träningsvecka och avslutningen på DM-gruppspelet mot Kronäng nästa helg. De spelar mot Hjo idag, söndag, kl 13.
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Philip Johansson 1 3 1 0 0 0
Oliver Strömfeldt 1 1 3 0 0 0
Leo Persson 1 1 0 0 0 0
Tim Möller 1 1 0 0 0 0
Alexander Larsson 1 0 1 0 0 0
Jonatan Larsson 1 0 1 0 0 0
Abdikariim Soomane 1 0 0 0 0 0
Adam Stensson 1 0 0 0 0 0
Carl Wallentinsson 1 0 0 0 0 0
Gustav Ejdestig 1 0 0 0 0 0
Hugo Ahlstedt 1 0 0 0 0 0
Hugo Andersson 1 0 0 0 0 0
Jonas Aronsson 1 0 0 0 0 0
Ludvig Johansson 1 0 0 0 0 0
Oliver Stensson 1 0 0 0 0 0
Timmie Salén 1 0 0 0 0 0
Vilmer Berggren 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Nils Thorsson 1 0 0 0 0 0 0 0
Rasmus Olsson 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng